پیام دبیر علمی همایش
دل در پی این وادیه بسیار شتافت یک موی ندانست ولی موی شکافت
اندر دل من ، هزار خورشید بتافت اما به ک مال ذره ا ی راه نیافت
اهمیت نقش انسان سالم در توسعه پایدار یک اصل علمی است و از نظر اندیشمندان ،اعتبار و درستی آن یک امر بدیهی است . انسان سالم ، انسانی است که از لحاظ جسم ،روح و روان سالم بوده و در یک محیط اجتماعی سالم زندگی نماید . بی شک وجود خلل درهریک ازسه عنصر، فرآیند توسعه را کندخواهد کرد وبدون توسعه یافتگی نیز تأمین سلامتی جامعه دشوار خواهد بود.
هزاره 21 نظامی نوین در تأمین بهداشتی مشتمل بر تشریک مساعی بهداشت جامعه نگر و توجه به امر پیشگیری قبل از درمان است و بعلاوه کاستن از خطرات و تهدیدات سلامتی از دغدغه های افراد جامعه، افراد تیم بهداشتی درمانی، پزشکان و سیاستمداران است. برگزیده ترین راه تأمین سلامت افراد و تضمین توسعه پایدار برقراری کیفی سلامت در تک تک آحاد جامعه است و این در حالی است که با گذر اپیدمیولوژیکی بیماری ها، گذر جمعیتی، پیشرفت تکنولوژی و عمیق تر شدن فاصله بین طبقات مختلف اجتماعی در دنیا، امروزه مشکلات سلامت چهره دیگری به خود گرفته است و لذا جهت پیشگیری و درمان بیماری های واگیر همچون ایدز ،هپاتیت و سل و...و بیماریهای غیرواگیر مانند بیماری های قلب و عروق ، فشارخون، حوادث، انواع سرطان ها، بیماری های اعصاب و روان، ناهنجاری های اجتماعی و رفتاری تدابیر جدی تر و پی گیرتری مورد نیاز است. و به هر حال وظیفه دست اندر کاران بهداشتی، برنامه ریزی و آموزش بهداشت و ارتقاء و بهبود سطح سلامت جامعه است و برای بوجود آوردن نسلی سالم، مسئول واندیشمند باید بخشی از برنامه ریزی های بهداشتی را قبل از تولد افراد و بر روی والدین جوان انجام داد که شامل بهداشت باروری است . بهداشت باروری عبارتست ازسلامت کامل جسمی و روانی و اجتماعی اجزاء سیستم باروری در سرتاسر طول زندگی . بر اساس این همه مردم باید قادر باشند که زندگی جنسی سالم و رضایت بخشی داشته و بتوانند آزادنه و مسئولانه در مورد زمان و چگونگی فرزند آوری خود تصمیم گیری نمایند در این راستا باید از حق دسترسی به اطلاعات و امکانات، کسب بالاترین استانداردهای بهداشت باروری و جنسی بدور از هرگونه تبعیض، اجبار و خشونت برخوردار باشند .
بخش مهم دیگر سلامت اشخاص به چگونگی رعایت مسائل بهداشتی توسط اعضاء خانواده ،پس از تولد فرزند بستگی دارد . پس از طی دوره شیرخوارگی، کودکی و نوجوانی، دوره جوانی فراخواهد رسید که به دلایل عدیده درسلامت افراد تأثیر فراوان دارد در این دوره جوانان دچار تحولات زیادی از جمله مرحله ترک از خانه می شوند و بحران های هویت شناسی ، توجه و برگزیدن جنس مخالف وبالاخره ازدواج، کسب مهارت های شغلی و انتخاب آینده شغلی و... را تجربه می کنند و به علل پرداختن به موارد فوق، سلامت جسمی، روحی، روانی و اجتماعی آنها بارها تحت مخاطره قرار خواهد گرفت و مشکلاتی مانند کمبود و اختلالات تغذیه ای، حوادث شغلی، تفریحی و اتفاقی، عدم تحرک و حتی فعالیت های غیرمعمول، اعتیاد و وابستگی وسوء مصرف مواد ، ابتلاء به بیماری های عفونی و غیر عفونی و اختلالات روحی روانی، عدم رعایت نکات و دستورات بهداشتی و اختلالات رفتاری اجتماعی، همگی از مسائل مهم این دوره از زندگی افراد محسوب می شود و به همه این دلایل بر آن شدیم تا طی برگزاری یک همایش سراسری، با محوریت مسائل فوق به بررسی ومرورمسائل این دوره از زندگی بپردازیم و امید واریم که از طریق ارایه نتایج پژوهش های اعضاء محترم هیئت علمی، دانشجویان مشتاق و همکاران آموزشی با تأکید دوباره به مشکلات دوره جوانی، مسئولین و برنامه ریزان بهداشتی را به بازنگری برنامه های بهداشتی جوانان ترغیب نماییم.
لازم به ذکر است که حدود 500 مقاله در این زمینه از سراسر ایران و حتی خارج از کشور به دست ما رسید که پس از بررسی توسط اعضاء محترم کمیته علمی و به دلیل محدودیتها، تعداد 160 مقاله انتخاب شد که بشکل سخنرانی و پوستر ارایه خواهد شد. در ضمن ما افتخار آنرا خواهیم داشت که طی روزهای برگزاری همایش میزبان پژوهشگران و علاقمندان، در شهر زیبا و تاریخی و مهماندوست کرمانشاه باشیم و امیدوارم خاطره سبز این حضور سالها در یادشان ماندگار بماند.
کتایون اسمعیلی
دبیر علمی همایش